Volle zaal bij verkiezingsdebat in dorpshuis Túnawerth in Ternaard

6 november 2018

TERNAARD - Een volle zaal wachtte maandagavond de negen partijen die meedoen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân. Tijdens het door Dorpsbelang Ternaard georganiseerde debat kwamen de gaswinning, windmolens en zorgvoorzieningen aan bod. Gezien de grote opkomst zijn deze onderwerpen voor veel mensen in Ternaard en omstreken heel belangrijk. Voordat de partijen zich mochten presenteren, werd door Ternaardster Anna Anjema de toekomststoel neergezet.
De toekomststoel is een lege stoel die de toekomst vertegenwoordigt en ons eraan helpt herinneren om duurzaamheid mee te wegen in de beslissingen van vandaag. Met deze stoel in het midden was de toekomst vertegenwoordigd en kon het debat van start gaan. Debatleider Marinus Tabak had hier een flinke klus aan.
Er werd fel gedebatteerd en het publiek liet ook keihard van zich horen. Een korte peiling in de zaal wees uit dat zo’n 25 % van de aanwezigen nog niet wist op welke partij te zullen stemmen. Er viel deze avond dus nog flink wat werk te verzetten voor de partijen. Voor degene die na het debat nog geen duidelijkheid heeft gekregen is er de stemwijzer op noardeastfryslan.stemwijzer.nl en de gemeentekieswijzer.nl
Er volgen nog debatten in Kollum (12 november), Burdaard (16 november) en het slotdebat is in Dokkum (19 november). Streekomroep RTV NOF is erbij met een live uitzending en op 21 november doen de vrijwilligers samen met Omrop Fryslân verslag van de uitslagenavond in de IJsherberg in Dokkum.

Bron bericht: www.rtvnof.nl

Voor de juiste weergave van de afbeelding klikt u op de foto of op 'lees verder'

<< Terug naar nieuws